pondělí 6. května 2013

Dotazníček :-))

Ahooj,
tak jsem se konečně dostala k vyplnění dotazníku.. Alespoň se o mě zase něco nového dozvíte :-)




Zdravá výživa

1.Jak a kdy jsi se začala zajímat o zdravý životní styl a jídlo?
S jídlem bojuju už od 7. třídy základní školy.. Začalo to obdobím kdy jsem skoro nic nejedla.. Tak jsem na tom byla přibližně rok a pak už to bylo jak na kolotoči... Vždycky jsem jedla tak 3 měsíce zdravě, měsíc nezdravě.. A furt dokola.. Ale je jasné, že to zdravé vůbec nebylo, jen tenkrát v mých mladých očích. Na střední škole jsem se o to začala zajímat už více a začalo to být vyváženější, ale pořádně se o to zajímám tak posledního půl roku. 

2.Jak jsi se stravovala předtím?
Vždycky jsem měla ráda lehká, zdravá jídla, ale občas se tam zatoulala i ta mastná, tučná, nezdravá.. Myslím, že jsem jedla uplně jako každý jiný.. Zkrátka na co jsem měla chuť. 

3.Co na tvé stravování říká rodina? Stravují se stejně jako ty nebo jinak?
Mamka je ráda, že jím často a poměrně dost. Všechno mi nakoupí a nevyčítá mi, když nechci oběd a nic takového. Ale zas, že by mi vařila něco náhradního.. To vůbec ne.. :-) Prostě uvaří co chce.. A je na mě jestli si uvařím něco jiného nebo ne.. Stravuje se bohužel hrozně, celý den nejí a večer si dá čokošku a brambůrky.. Jedině když něco uvařím já, tak si dá a chutná jí to.. Jinak to, ale nehrozí :-) 

4.Jaké jsou reakce tvého okolí? (přátelé, spolužáci,...)
Na Zš mě často hlídávali jestli jím dostatečně.. A na střední už mě vlastně takovou poznali.. Občas se mi smějou, že mám svojí "krabičkovou dietu", ale to je myšleno spíš ze srandy.. :-) Nebo mi nabídnou brambůrky a vědí, že si nedám.. Přátelé a přítel mě zkrátka takovou berou.. :-) A jsem za to moc ráda :-)

5. Jaký máš názor na různé svátky (Vánoce, Velikonoce,...) v souvislosti s jídlem?
 Na Vánoce si dám Vánočku, kapra a svůj bramborový salát. Cukroví moc nemusím, ale pár kousků vosích hnízd si určitě neodpustím.. To samé s Velikonocema.. Nádivku i mazanec miluju.. :-) takže takhle - nepřecpávám se, ale dám si to co se normální jí, protože mám hrozně ráda tydle tradice a jídla.. ♥


Jídlo

1.Tvé nejoblíbenější jídlo vůbec (ať je to snídaně, hlavní jídlo nebo svačina)
Mám strašně ráda polévky - brokolicovou, česnečku, vývar, zelňačku.. :-) Fakt skoro všechny, takže moje oblíbené jídlo jsou asi celkově polévky.. :-) A pak kašičky k snídani ♥ 

2.Jaké jídlo nebo potravinu nesnášíš?
 Cibuli, ale jen tu v syrovém stavu.. No to bych zvracela :-/// :-D Ale třeba nakládanou, osmaženou apod. jí mam moc ráda.. :-)

3.Máš obvykle sladké nebo slané snídaně?
 Určitě sladké, slanou snídani jsem neměla ani nepamatuju.. Jak ste si určitě všimli, nejčastěji jím různé kašičky.. S jakýmkoliv ovoce, oříšky nebo čímkoliv jiným.. Miluju je :-)


Cvičení

1.Cvičíš pravidelně?
 Cvičím, snažím se cvičit nejméně 5krát týdně.. :-) Vždycky to nevyjde, ale opravdu se snažím. 

2.Z jakého důvodu cvičíš?
 Chci být zdravá a fit?:-D Jasně, že chci mít hezčí a hezčí postavu.. To snad každá holka ne? :-) Takový břišáčky, to je můj sen.. ♥

3.Jaký sport/cvičení/ pohyb tě nejvíc baví?

Tančila jsem dlouhou řadu let, 5 let společenské tance, 4 roky břišní tance.. S tím jsem bohužel musela skončit, ale i tak si občas zatancuju. Jinak mě moc baví běhat, jezdit na kole, posilovat... :-)

4.Chodíš do posilovny?
 Chodím, ale spíše přes zimu, protože když je takhle hezky.. Přijde mi to jako škoda, trávit den zavřená v posilovně. :-) 

5.Cvičíš ráno nebo večer a proč?
 Bohužel večer, protože ráno už tak vstávám v půl 6. Ale určitě bych radši cvičila dopoledne nebo ráno.. O víkendu to tak dělávám a je to super.. :-) Těšim se na prázdniny, to budu moct cvičit kdy budu chtít. 




Vaření a pečení

1.Kdy jsi se naučila vařit a péct?
Určitě jsem dřív uměla péct než vařit.. :-D Ale nejvíc jsem se tomu začala věnovat, když jsem poznala svého přítele (4 roky zpět cca), nechtěla jsem být za trupku co neumí uvařit a ani upéct.. :-) 

2.Čemu dáváš větší přednost, co tě více baví, vařit nebo péct?
Určitě mě baví více péct, ať už bábovka nebo dort.. Přijde mi, že je to daleko vzhlednější než normální jídlo.. A udělá to věčí radost než oběd.. Proto asi ráda peču :-)

3.Když upečeš nebo uvaříš něco zdravého, ochutná to i někdo z rodiny?
 Mamka to jídlo má moc ráda, ale když ho neudělám, nenapadlo by ji to jíst.. :-) Přítel má ty jídla moc ráda, sám se stravuje poměrně zdravě. Takže po mě guláš ani nic takového nevyžaduje.. :-)



Poslední speciální otázka:

Kdyby jsi pozvala nějakou blogerku na jídlo, co by jsi ji ze svých receptů a oblíbených jídel připravila?

Určitě bych ji připravila k snídani ovesnou kaši s malinkama a čokoládou.. K obědu brokolicovou polévku a třeba ňákou rybičku :-)) Jako svačinku tvaroh s ovocem, medem a ořechy.. :-) A k večeři ňáký lehoučký salátek.. :-))



Děkuju moc za pozvání k vyplnění tohodle dotazníku :-) Zajímalo by Vás ještě něco ?:-)
 

21 komentářů:

  1. Dotazníky zbožňuji :)! Hned jsi mi bližší :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je super, že se přítel stravuje podobně jako ty :) třeba takového taky najdu, ale asi mám přehnané nároky :D Taky se mi líbí, že mamka tvůj životní styl toleruje a nevadí jí, táta mi taky dovoluje vše a koupí mi cokoliv, vidí jak mě to motivuje a baví a za to jsem mu opravdu moc vděčná :) jen škoda, že se nestravuje podobně jako ty...
    Taky mě baví víc péct! Když peču, jsem jako ryba ve vodě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) on je sportovec, takže to bere tak jako samozřejmost.. Ale furt jí i mastné a tak.. jen opravdu občas :-)) Ono to mamce dojde, ale až časem :-)) A je super, že tě tatka taky podporuje :-)))

      Vymazat
  3. ty tvoje fotky jídla mě vždycky dostanou, asi si zakážu tvůj blog navštěvovat večer :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, ano - česneková polévka je také v mé TOP! ;-) Jinak krásná čičina. A jsem moc ráda, že jsi také vyplnila dotazník! Je super, že se o sobě takhle alespoň dozvíme mnohem více!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) no česnečka.. ♥ jsem ráda, že v tý závislosti nejsem sama:-D

      Vymazat
  5. Super počtení, některé odpovědi mi přišly, jako bych je psala já:) Vidím se v tom:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já se v tom občas vidim, když čtu články u tebe.-D

      Vymazat
  6. Dneska ho už čtu http://tarastiles.com/Dneska už čtu třetí dotazníček, kdo je autorkou? :-)
    Od tebe bych se taky nechala pozvat. :-D
    Nemám teď moc myšlenky na jídlo, takže: Ňuu, kočička! ♥ Moc ti to tam sluší. :-)
    Děkuju za komentář, Andrejko. ♥ Jsou horší věci, ale bylo těžké období, které jsem těžko zvládala. Na sedmnáctiletou hlavu toho bylo hodně. Naštěstí to je pryč. A snad jsem z toho vyšla i rozumnější. ;-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, ten odkaz se tam dostal omylem. Ale klidně to vem jako propagaci. ;-D

      Vymazat
    2. :-) terka z My Paradise:-) aspoň myslim :-D Hlavně, že to máš za sebou.. a určitě si rozumější :-)) Někdy se klidně zastav :-P Ráda tě uvidim :-)

      Vymazat
  7. Vidím, že to máme hodně podobně :) Moc ráda čtu takové dotazníky, kde se něco dozvíš. Slanou snídani jsem taky už neměla ani nepamatuju, zkrátka ráno můj žaludek lační po něčem slaďoučkém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) přesně.. Neznám moc lidí co snídá slané věci :-)

      Vymazat
  8. :) Moc hezky se mi to četlo, jsi mi moc sympatická :) A na to jídlo bych se nechala pozvat hned! :D Líbí se mi, že si neodpíráš bramborový salát a cukroví, to bych se asi taky zbláznila, jen kolem toho chodit a nic si nedát, takže plně souhlasím! :) V pečení to máme úplně stejně, taky mě baví víc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?:-) Tak to jsem moc ráda, že se ti to zdá :-)) To by nebyli Vánoce bez toho :-))))

      Vymazat
  9. Tebou bych se na jídlo nechala pozvat hned ;).. Máě pravdu, bábovka je vzhlednější :)..chápu, že miluješ brokolicovou polévku, ale nechápu, že ne cukroví :-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Nevím to cukroví mě nějak nebere.. Jasný, pár kousků si ráda dám, ale nee na kila :-D

      Vymazat
  10. Z tebe vyzařuje hrozně pozitivní energie :) Takové lidi jako jsi ty bych chtěla ve svém okolí! A asi si tě podplatím a budeš mi dělat snídaně do postele, nebo to je hrozné, jaké tady dáváš fotky. Pokaždé slintám jak čuník. Jednou ti sním celý blog :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vážně?:-) No to nevím :-P Ale děkuju :-) Si milá.. :-) :-D Do postele asi néé, ale když se stavíš, klidně se podělím :-)

      Vymazat