středa 15. května 2013

Report z neviditelné výstavy :-)

Ahoj :-))

Konečně jsem se dostala k napsání článku o neviditelné výstavě a exkurzi celkově.. :-)) 

Nečtěte to zda se nechcete dozvědět co jsem tam "viděla":-)

Nejdříve jsem měli hodinu a půl rozchod na Václaváku, to mi samozřejmě nevadilo, alespoň jsem se koukla po obchodech a pořídila pár kousků.. :-) Šatičky už jste viděli :-PP 

Na Václaváku byla jako "atrakce" papoušci a byli opravdu nádherní

Nebudu tu vyprávět o tom, že je to týrání a oni opravdu nejsou šťastní, že tam musí být.. Jen jsem chtěla zmínit jak jsou krásní.. :-) A snad jim to nijak neškodí.. Tajně doufám!:-)

Miluji Václavák.. Ať už kvuli tomu jak vypadá, ale i kvuli obchodům. :-))

Asi se mi zde nakupuje nejlépe. Ještě mám ráda Arkády a OC Nový Smíchov.. :-P Ale všude mam nějaký oblíbený obchůdek.. :-)


A teď už k výstavě.. :-) Nejdřív Vám povím jak to probíhalo a až nakonec Vám řeknu mé pocity.. :-))

Hned po příchodu jsme si dali věci do skříněk a to uplně všechno - kabelku, bundu, ale hlavně věci co svítí.. A to i třeba hodinky.. :-) 

Pak jsme byli v místnosti kde ještě bylo světlo, tam jsme si vyzkoušeli různé hry s maskou na očích a můžu Vám říct, že i poskládání skládačky pro 3 leté dítě Vám dá bez očí opravdu zabrat. Hned potom nám paní ukazovala různé pomůcky pro zrakově postižené, jsou to maličkosti jako držák na vaření vajec, takové to udělátko na zbavování šlupky ze stroužku česneku. Pro nás jen vymoženost, ale pro ně je to nutnost... Bylo tam i brejlovo písmo, a psací stroj na něj.. Jedna věc mě strašně překvapila a to, že 1 maličká složka našeho písma, je v brejlově písmě tak na 3 tlusté složky.. To jsem třeba nevěděla...

A teď přišel ten čas kdy jsme měli jít do tmy.. Zavřeli se za náma dveře a neviděla jsem vůbec, vůbec nic.. V životě jsem takovou tmu neviděla.. Postupně jsme procházeli místnosti domu - kuchyň, obývák, koupelna.. V každé z nich jsme poznávali věci, které jsme cítili hmatem.. Pak přišla asi největší zkouška.. Šli jsme do prostoru, který měl představovat ulici - byly tam stánky, popelnice, auto a mnohé další.. Když paní průvodkyně zatroubila, všichni jsme nadskočili :-D Hned potom jsme šli do myslivny, tam mě nejvíce vyděsila kůže z divokého prasete.. fuj :-D Hned jsme šli do lesa - byla tam i mulčovací kůra, takže se v tom opravdu špatně chodilo :-D Poslední zastávka byl bar, kde jsme poslepu museli najít stoličku a objednat si pití.. A zaplatit!:-)



A můj názor?

Bylo to perfektní.. V první chvíli se mi udělalo zle.. Zatočila se mi hlava a bylo mi špatně, ale po chvilce to přešlo :-) Pak už jsem si užívala jen ten pocit, že vím co mám kolem sebe, i když to nevidím.. Jediné co mi trošku vadilo bylo, že jsem nevěděla jak paní průvodkyně vypadá.. A podle hlasu jsem si ji představovala uplně jinak než nakonec vypadala.. :-) Ale určitě je to skvělá zkušenost a všem to moc doporučuju !:-))



12 komentářů:

  1. Mě se to taky moc líbilo, když jsem tam byla:)
    Skládačku jsem nebyla schopná poskládat, pak jsme tam hráli nějakou hru, to jsem taky nedávala...
    Pamatuju si, že jsem v té koupelně našla kulmu:D
    No a potom jsem se pořád snažila někoho držet, bylo mi jedno jestli ho znám nebo ne...a největší strach jsem měla když jsem měla přejít přes tu lávku, kde byla dole voda, akorát už si nevzpomínám jestli tam ta voda fakt byla:D
    A paní průvodkyni jsem si taky představovala úplně jinak než ve skutečnosti vypadala.
    Je to fakt skvělá zkušenost si to vyzkoušet...

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, výstava musela být super! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, to zní fakt zajímavě! :) Hlavně, že ses nepřerazila o nic :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Téda, tam bych se chtěla taky podívat :)) Taky jsem čekala, že napíšeš, že jsi tam sebou hodila o zem :DDDD

    OdpovědětVymazat
  5. wow, to je zajímavý,, taky bych to ráda viděla.. před rokem jsem slyšela o akci večeře ve tmě a chtěla jít, nakonec to bohužel nevyšlo..

    OdpovědětVymazat
  6. Pekné fotky ! :)

    + Pozývam Ťa k sebe na giveaway ! :) ↓ http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/05/giveaway-with-oasap.html

    OdpovědětVymazat
  7. na neviditelnou výstavu bych šla taky ráda, moje ségra tam byla taky se školou :) miluju zvířata, ale strašně mi vadí, jak jsou omezovaný, třeba v zoo :(

    OdpovědětVymazat
  8. Slyšela jsem o tom a vypadá to moc zajímavě! škoda,že nemám možnost se tam dostat :(

    OdpovědětVymazat
  9. O této výstavě mi vyprávěla kamarádka, ale pro mě co se bojí ve tmě je to absolutní tabu. Jsem ale ráda, že sis to užila, prý je to něco úžasného.

    OdpovědětVymazat
  10. I love the post:) Have a wonderful weekend!

    Win a pair of sunglasses:
    http://theprintedsea.blogspot.de/2013/05/firmoo-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  11. O té výstavě jsem slyšela :) musí to být skvělé, zažít, co zažívají nevidomí lidé ;) taky bych tam chtěla, ale mám trošku fóbii ze tmy :D ale kdyby nás tam bylo víc, tak by mi to snad ani nevadilo :P .. určitě sis to moc užila :)

    OdpovědětVymazat
  12. mě by to taky nenapadlo hele, ale jednoho rána to přišlo :D

    OdpovědětVymazat